top of page

Cases

CONCRETE VOORBEELDEN.

TER INSPIRATIE OF VERGELIJK MET JOUW SITUATIE

Bel me op: 06 12 922 936

E-mail me via: robert@destrategiestudio.nl

Stuur me een WhatsApp-bericht

Of plan zelf een afspraak in

Zien is geloven

Of in dit geval, lezen is geloven. Op de vraag "wat doe je nou voor werk?" beantwoord ik vaak dat ik bedrijven help met relevant blijven. Dat wordt toch een stuk concreter op het moment dat je daar een voorbeeld aan kan koppelen.

Lees hieronder een aantal voorbeelden van werk dat ik heb uitgevoerd. Als inspiratie, als bewijs, als vergelijk met je eigen situatie. Wat voor jou het beste past.

Wil je meer weten over een specifieke case of bespreken wat ik voor je kan doen in jouw situatie? Neem vooral contact op. Ik help graag.

TOI Opleidingen

De automobielbranche heeft behoefte aan goed opgeleid technisch personeel. Tijdens een tweedaagse sessie heeft de Strategiestudio gefaciliteerd bij: - het concreet maken van de visie - concreet invullen van het business model en de waardepropositie - het team op hetzelfde kennisniveau en inzichten brengen - duidelijkheid creëren bij de teamleden voor wat betreft hun rol in de nieuwe organisatie.

Productgroepplannen

Welke drie concrete acties ga je dit jaar nog doen met je productgroep? Om die vraag te beantwoorden zijn de leden van iedere productgroep, samen met vertegenwoordigers van het hoofdkantoor door een programma geloodst. Als resultaat, antwoord op de initiële vraag, maar ook een standaard proces dat ieder jaar bij de budgetronde kan worden ingezet. Daarnaast zijn alle activiteiten in kaart gebracht en kunnen gelijksoortige acties centraal worden opgepakt.

Expat Preventive

Hoe blijf je relevant? Je begint klein met een goed idee en na bijna 10 jaar heb je een wereldwijd opererend bedrijf. Hoe je dat doet? Door continue na te denken over je volgende stap. Je koers te toetsen aan de omgeving en vooral heel kritisch en eerlijk zijn naar jezelf en je mensen. Op die manier bouw je een prachtig bedrijf op.

HAN

Leren is leuk! En iemand iets leren misschien nog wel leuker. Bij de HAN geef ik opleidingen op het gebied van strategie, management & organisatie en marketing. Met dezelfde kernwaarden als bij de adviestak: toegankelijkheid, vakmanschap en actiegerichtheid. Colleges met goede content, met voorbeelden uit de praktijk en vooral veel zelf aan de slag via Action Learning.

Pon Equipment

Ben je nou een service-organisatie of biedt je ondersteuning aan je verkochte producten. Interessante discussie voor een importeur/dealer van kapitaalgoederen. Uiteindelijk de slag gemaakt van dozenschuiven naar totaaloplossingen met gedurfde proposities en vooruitstrevende dienstverlening.

Riwal

Hoe organiseer je een complexe, maar unieke propositie binnen een internationale organisatie? Met een duidelijk marktfocus, teamindeling en rollen & verantwoordelijkheden. Dan samen aan de slag en koers houden. Soms met moeilijke discussies, maar altijd onderbouwd met behulp van de bepaalde richting. Op die manier vormt zich een groep mensen die gezamenlijk timmeren aan dezelfde weg. En nu dus meer omzet en klanten hebben.

Glampinglodges

Hoe gaan we als werkmaatschappij ons verhaal goed gestructureerd vertellen aan onze investeerder? Nou, door gebruik van het business model canvas bijvoorbeeld. Hiermee kun je op een gestructureerde en visuele manier je visie, business model en openstaande vragen verpakken en presenteren.

Dukers & Baelemans

Hoe maak je van financiële professionals 'trusted advisors'? Door ze te leren over business modellen op een manier die hen aanspreekt en die hun huidige kennis en belevingswereld als uitgangspunt neemt.

Gemeente Bodegraven - Reeuwijk

Hoe structureer je een goed idee zodanig dat de meerwaarde en verbanden zichtbaar worden voor diverse stakeholders? Door een toeristisch initiatief te benaderen als een ondernemingsplan! Met behulp van het business model canvas de plannen voor een nieuw museum dusdanig in kaart gebracht dat het volgens een logische en pakkende storyline aan de diverse stakeholders kan worden verteld.

bottom of page